Energetická krize

24 října, 2022

Holešov řeší energetickou krizi ⚡
Poté, co proběhlo ustavující jednání zastupitelstva města a přes naši veškerou snahu o uzavření koalice demokratických stran s většinovým mandátem, bylo zvoleno vedení města ve složení: Koalice pro Holešov ( STAN, Zelení, TOP 09), Za Holešov (ODS), ČSSD a SPD, jsme se jako lídři stran v opozici rozhodli realizovat společně body programu, ve kterých jsme při našem povolebním vyjednávání nalezli stoprocentní shodu. Mezi tyto patří problematika energií.
Proto jsme dne 21. října 2022 využili potenciálu našich společných 10 mandátů, který nás ze zákona o obcích opravňuje požádat starostu města o svolání zastupitelstva města a žádost podali s návrhem programu jednání, k němuž požadujeme předložit:
👉 Energetický audit, tedy kontrolu všech platných smluv s dodavateli elektrické energie, tepla a plynu a to nejen u města samotného, ale i u všech jeho obchodních společností a příspěvkových organizací, které město ovládá
👉 Dopad změn cen energií do jednotlivých rozpočtů a to pro rok 2023, ale i pro končící rok 2022.
👉 Požadujeme předložení cen, které našim občanům bude v příštím roce fakturovat teplo naše městská společnost Tepelné hospodářství.
👉 Požadujeme zřízení „zelené linky“, tzv. „energetického ombudsmana města“, který bezplatně občanům zjistí potřebné informace zajistí účinnou pomoc v jejich případné krizové situaci v souvislosti s růstem cen energií. Samozřejmě kumulací funkcí, tedy bez nároku na navýšení počtu pracovníků města.
Ing. Radek Doležel, ANO
Ing. Pavel Karhan, KDU-ČSL
Ing. Jaromír Tomšů, Nezávislí